TIESITKÖ?

Maailman käytetyimpiä ruokaöljyjä ovat palmuöljy ja soijaöljy, joita hyödynnetään varsinkin elintarviketeollisuudessa. Öljyakatemiassa keskitymme kuitenkin suomalaiseen kotikeittiöön sopiviin öljyihin. Maailmalta löytyy myös harvinaisempia vaihtoehtoja kuten rypäleensiemenöljy, riisinleseöljy, vehnänalkioöljy tai vaikkapa passionhedelmäöljy.

öljy piirros
Vinkki!

Jos haluat valita mahdollisimman lähellä tuotettua kasviöljyä, on rypsiöljy varmin vaihtoehto.

Vinkki!

Kookosöljyssä on paljon kovaa rasvaa, joten käytä sitä harkiten herkutteluun. Toimii esim. tryffeleiden valmistuksessa!

Testaa taitosi

Joko olet kasviöljyjen asiantuntija?

Historia
&
Kulttuuri