Resepti
Ainekset: |
|
270 g |
maustamatonta tofua
|
4 |
valkosipulinkynttä
|
1 tl |
currya
|
1 tl |
paprikamaustetta
|
2 tl |
garam masala -maustetta
|
1 tl |
kurkumaa
|
0,5 tl |
chilirouhetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
50 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
2 rkl |
soijakastiketta
|
1 rkl |
raastettua inkivääriä
|
400 g |
paseerattua tomaattia
|
2,5 dl |
kaurakermaa (tai kookoskermaa)
|
Lisäksi: |
|
basmatiriisiä
|
|
tuoretta korianteria
|
|
seesaminsiemeniä
|
1h 10 min (25 min aktiivinen valmistus, 45 min uunissa) + kuorrutteen jähmettyminen jääkaapissa n. 2 h.
Valmistusohje
Tee näin:
Kuivaa tofu puhtaaseen keittiöliinaan ja anna olla liinaan käärittynä sillä välin, kun hienonnat valkosipulinkynnet.
Murustele tofusta pieniä paloja kulhoon. Paista tofua kuivalla pannulla n. 5 min, jonka jälkeen lisää mausteet.
Lisää pannulle 50 grammaa Keiju Merisuola -levitettä, jonka jälkeen lisää hienonnettu valkosipuli sekä raastettu inkivääri.
Lisää pannulle soijakastike, paseerattu tomaatti sekä kaurakerma. Anna muhia keskilämmöllä n. 10 min.
Tarjoile Butter Tofu -kastike keitetyn basmatiriisin ja tuoreen korianterin kera.
Tämä resepti on yhteistyöresepti Salla Jokisen kanssa.