Omega-3-rasvahappoja tarvitaan solujen rakennusaineeksi sekä kasvuun ja kehitykseen. Niillä on myös sydänterveyttä edistäviä vaikutuksia. Niistä on apua veren kolesteroli- ja triglyseridiarvojen hallinnassa ja verenpaineen säätelyssä.

Ruokavaliossamme on useita omega-3-lähteitä, kuten rypsiöljy, erilaiset kalaruoat ja pähkinät.

Rypsiöljy, jota Keiju-margariinien valmistuksessa käytetään, sisältää runsaasti ihmisille välttämätöntä, kasviperäistä omega-3-rasvahappoa eli  alfalinoleenihappoa. Niin aikuisten kuin lastenkin on saatava sitä ravinnosta päivittäin. Suositeltava saanti on kaksi grammaa vuorokaudessa. Kätevä päivittäinen tapa varmistaa puuttuvien omega-3-rasvahappojen saanti on käyttää Keiju-levitteitä ja rypsiöljyjä.