Bunge otti allergialasten vanhemmilta tulleen yhteydenoton vakavasti ja lähti yhdessä heidän kanssaan kehittämään levitettä, joka olisi lisäaineeton, väriaineeton ja maidoton sekä palmuöljytön. Näin sai alkunsa Keiju Valkea, joka on ensimmäinen Allergiatunnuksen käyttöoikeuden saanut suomalainen levite.
– Kun poistimme valikoimistamme maidottoman ja lisäaineettoman Keiju Rypsi 70 % -levitteen vuoden 2021 syksyllä, saimme valtaisan viestiryöpyn allergiaperheiltä. Tuote oli ollut lukuisille allergiaperheille ainoa sopiva levite, kertoo markkinointipäällikkö Sanna Asikainen.
Uuden levitteen tuotekehitys oli nopea. Keiju Valkea saatiin markkinoille vajaassa vuodessa.
– Meille oli heti selvää, että Bungen on reagoitava asiaan ja tarjottava allergiaperheille jotain korvaavaa. Olimme yhteydessä perheisiin ja kutsuimme heidät auttamaan meitä. Aloitimme nopeasti tuotekehitysprojektin ja pyysimme heitä ilmoittautumaan tuotekehitystiimiin. Halusimme kuulla, mitä he toivovat ja mitä ainesosia meidän pitää välttää. Heiltä saimme myös arvokasta lisätietoa, Bungen tuotekehityspäällikkö Sanna Heljakka kertoo.