Keijun valikoimiin aiemmin kuuluneen Keiju Rypsi 70 % -levitteen tuotannon loppuminen vuoden 2021 syksyllä oli monissa allergiaperheissä todellinen järkytys. Allergisten arjessa se tarkoitti sitä, että korvaavaa tuotetta ei löytynyt.
”Lisäaineeton ja maidoton Keiju on useille moniallergisille lapsille markkinoiden ainut sopiva margariini ja erittäin tärkeä osa heidän ravitsemustaan”, perheet kertoivat Bungelle lähettämässään vetoomuksessa.
Allergiaperheiden vetoomus lisäaineettoman levitteen saamiseksi uudelleen tuotantoon käynnisti Bungella ainulaatuisen yhdessä kuluttajien kanssa tehdyn tuotekehitystyön, jonka seurauksena kauppoihin saatiin loppukesästä 2022 Keiju Valkea -levite.
Monikäyttöinen margariiniuutuus on valmistettu ilman lisäaineita ja se on maidoton ja palmuöljytön. Erityispiirteenä Keiju Valkeassa on se, että se on valmistettu ilman betakaroteenia, joka on tyypillinen levitteiden väriaine. Toivomus väriaineettomuudesta tuli allergiaperheiltä. Keiju Valkea on myös ensimmäinen suomalainen levite, jolle on myönnetty Allergiatunnus.