15 minuutin pikapasta

15 min
4

Arvostele resepti

15 minuutin pikapasta

Nopeasti valmistuva 15 minuutin pikapasta on valkosipulin ystävien herkku. Tämä helppo tomaattipasta valmistuu hetkessä ja sopii mainiosti esimerkiksi lounaaksi. Annoksesta saa helposti myös vegaanisen jättämällä mozzarellan pois.

Ainesosat

1 pkt
(400 g) kuivapastaa (esimerkiksi tagliatellea)
3,5 rkl
Keiju Valkosipulilevitettä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
250 g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1 prk
(300 g) paseerattua tomaattia
2 rkl
sokeria
1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
chilirouhetta
0,5 tl
suolaa
1 pkt
(150 g) mozzarellajuustoa revittynä

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kypsyessä kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle Valkosipulilevite, valkosipulinkynnet sekä kirsikkatomaatit ja kuullota noin 2 minuutin ajan. Lisää pannulle muut aineet mozzarellajuustoa lukuun ottamatta. Keitä keskikovalla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Valuta kypsä pasta ja lisää se paistinpannulle kastikkeen joukkoon. Sekoita muutaman minuutin ajan niin, että pasta imee kastiketta itseensä. Viimeistele pikapasta mozzarellajuustolla.