Keiju Valkosipulilevite on Suomessa valmistettu maukas oikeaa valkosipulia sisältävä palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen margariini soveltuu erinomaisesti sekä leivän päälle, ruoanvalmistukseen…
Lue lisää
15 minuutin pikapasta
15 min
4
Nopeasti valmistuva 15 minuutin pikapasta on valkosipulin ystävien herkku. Tämä helppo tomaattipasta valmistuu hetkessä ja sopii mainiosti esimerkiksi lounaaksi. Annoksesta saa helposti myös vegaanisen jättämällä mozzarellan pois.
Ainesosat |
|
1 pkt |
(400 g) kuivapastaa (esimerkiksi tagliatellea)
|
3,5 rkl |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
2 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
250 g |
kirsikkatomaatteja puolitettuna
|
1 prk |
(300 g) paseerattua tomaattia
|
2 rkl |
sokeria
|
1 tl |
mustapippuria rouhittuna
|
1 tl |
chilirouhetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 pkt |
(150 g) mozzarellajuustoa revittynä
|
Valmistusohje
- Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pastan kypsyessä kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle Valkosipulilevite, valkosipulinkynnet sekä kirsikkatomaatit ja kuullota noin 2 minuutin ajan. Lisää pannulle muut aineet mozzarellajuustoa lukuun ottamatta. Keitä keskikovalla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Valuta kypsä pasta ja lisää se paistinpannulle kastikkeen joukkoon. Sekoita muutaman minuutin ajan niin, että pasta imee kastiketta itseensä. Viimeistele pikapasta mozzarellajuustolla.