Amerikkalainen omenapiiras
Pohja ja kansi |
|
200 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 ½ dl |
sokeria
|
2 tl |
vaniljarouhetta
|
Täyte |
|
1 kg |
hapahkoja omenia
|
1 |
sitruunan raastettu kuori
|
1 |
raastetun sitruunan mehu
|
2 rkl |
vehnäjauhoja
|
1 rkl |
kanelia
|
2 rkl |
fariinisokeria
|
1 nokare |
Keiju Juokseva 500 ml
|
Valmistusohje
21,5 cm:n vuokaan
Perinteinen amerikkalainen omenapiiras tehdään piirakkapohjalle, sen sisus koostetaan sokeroiduista omenalohkoista ja koko komeus kätketään taikinakannen alle. Omenalohkot pehmenevät erinomaisesti hautuessaan kannen alla. Uunituoreen omenapiiraan tuoksu on kanelinen.
Valmista pohja- ja kansitaikina sekoittamalla keskenään Keiju Juokseva, vehnäjauhot, sokeri ja vaniljarouhe. Puolita taikina: toinen osa tulee piirakan pohjaksi ja toinen kanneksi. Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tee omenista lohkoja ja asettele ne piirakkapohjalle. Sekoita täytteen sitruunan kuori, sitruunan mehu, vehnäjauho, kaneli ja fariinisokeri keskenään. Kaada seos omenalohkojen päälle. Lisää omenien päälle vielä pari ruokalusikallista Keiju Juoksevaa. Painele kansitaikina täytteen päälle. Tee kansitaikinaan pistoja haarukalla. Paista omenapiirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla n. 30-40 minuutin ajan.