Sitruuna & basilika yrttiöljy on valmistettu rypsiöljystä ja maustettu pirteällä sitruunalla ja basilikalla. Pakkauskoko 250 ml. Salaatinkastikkeeksi, kalan tai erilaisten…
Lue lisää
Amerikkalainen simpukkakeitto Clam chowder
Raaka-aineet |
|
3 rkl |
Keiju sitruuna-basilikayrttiöljyä
|
1 |
sipuli
|
2 |
porkkanaa
|
2 |
tomaattia
|
lehtisellerin varsi
|
|
2 |
laakerinlehteä
|
4 dl |
vettä
|
1 |
kanaliemikuutio
|
1 dl |
kermaa
|
1 tlk |
simpukoita vedessä (120 g)
|
ripaus mustapippurirouhetta
|
|
tuoretta persiljaa
|
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipuli, kuullota Keiju sitruuna-basilikayrttiöljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi sekä kanaliemikuutio ja kuumenna. Leikkaa porkkanat ohuiksi kolikoiksi, lisää keittoon ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kalttaa sillä aikaa tomaatit. Tee niihin ristiviilto terävällä veitsellä ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen, tämän jälkeen kuoret irtoavat helposti. Kuori tomaatit, puolita ne ja poista siemenet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Lisää keittoon ja keitä pari minuuttia. Tarkista että porkkana on kypsää, lisää valutetut simpukat, kerma ja mustapippuri. Kuumenna ja tarkista maku. Ripota pinnalle silputtua persiljaa.