Appelsiini-suklaakakku

Arvostele resepti

Juhlava appelsiini-suklaakakku lasisella kakkulautasella ja muutama halkaistu tuore appelsiini

Raaka-aineet

200 g
Keiju-margariinia sulatettuna tai Keiju juoksevaa
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
1
appelsiinin kuori, raastettuna
1/2
appelsiinin mehu, puristettuna
3/4 dl
vahvaa kahvijuomaa, esim. espressoa
100 g
taloussuklaarouhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
4 dl
vehnäjauhoja

Valmistusohje

Sekoita rasva ja sokeri kulhossa. Lisää munat, appelsiinin kuori ja mehu, kahvi ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi suklaarouhe. Voitele kakkuvuoka Keiju Juoksevalla ja jauhota se korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.