Appelsiinilohi ja valkoviini-hollandaisekastike

Arvostele resepti

Appelsiinilohi ja valkoviini-hollandaisekastike koristeltuna salaatinlehdillä ja appelsiinilla

Raaka-aineet

600 g
lohifilee
1/3 tl
roseepippuria rouhittuna
1/2 tl
hienoa merisuolaa
1/2
appelsiinin mehu
1
appelsiini viipaleina

Kastike:

5
munankeltuaista
1 dl
kuivaa valkoviiniä
1/3 tl
suolaa
ripaus sitruunapippuria
1 dl
kermaa
100 g
Keiju-margariinia

Valmistusohje

Voitele uunivuoka Keiju rypsiöljyllä tai Keiju Juoksevalla. Laita lohifilee vuokaan ja kaada päälle appelsiinimehu. Ripota pinnalle mausteet ja koristele appelsiininviipaleilla. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista kastike vesihauteessa. Kuumenna muut ainekset levitettä lukuun ottamatta koko ajan vispilällä sekoittaen. Ota vesihaude pois liedeltä kun kastike sakenee ja muuttuu emulsiomaiseksi. Lisää joukkoon margariini nokareina koko ajan sekoittaen

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta