Lisäaineeton Keiju Rypsi on luonnollisempi vaihtoehto täynnä makua. Tämä luonnon omasta rypsiöljystä valmistettu tuote sisältää runsaasti tärkeitä omega-3-rasvahappoja. Tuotteelle on…
Lue lisää
Aprikoositorttu
Raaka-aineet |
|
1/2 dl |
sokeria
|
100 g |
Keiju Rypsi rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
|
1 |
kananmuna
|
2 dl |
vehnäjauhoja
|
1/2 tl |
leivinjauhetta
|
Vaniljakiisseli |
|
2 dl |
maitoa
|
1/2 dl |
Keiju Juokseva 500 ml
|
1 rkl |
sokeria
|
1 rkl |
perunajauhoja
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1 |
kananmuna
|
1 tlk |
säilöttyjä aprikooseja tai vastaava määrä tuoreita
|
Valmistusohje
Sekoita sokeri ja margariini kulhossa. Lisää kananmuna ja sitten jauhot, joiden joukossa leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele Keiju Rypsiöljyllä tai Keiju Juoksevalla voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voit myös käyttää valmista Sunnuntai Murotaikinaa. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen vaniljakiisselin lisäämistä. Sekoita kiisselin ainekset kattilassa ja kuumenna vispilällä koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä heti kun kiisseli sakenee. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle. Koristele aprikoosinpuolikkailla tai niistä leikatuilla viipaleilla.