Aprikoositorttu

Arvostele resepti

Helppo ja raikas aprikoositorttu koristeltuna aprikoosinpuolikkailla mintunvarrella

Raaka-aineet

1/2 dl
sokeria
100 g
Keiju Rypsi rypsiöljy-kasvirasvalevitettä
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Vaniljakiisseli

2 dl
maitoa
1/2 dl
Keiju Juokseva 500 ml
1 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
1 tlk
säilöttyjä aprikooseja tai vastaava määrä tuoreita

Valmistusohje

Sekoita sokeri ja margariini kulhossa. Lisää kananmuna ja sitten jauhot, joiden joukossa leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele Keiju Rypsiöljyllä tai Keiju Juoksevalla voidellun piirakkavuoan pohjalle. Voit myös käyttää valmista Sunnuntai Murotaikinaa. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen vaniljakiisselin lisäämistä. Sekoita kiisselin ainekset kattilassa ja kuumenna vispilällä koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä heti kun kiisseli sakenee. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle. Koristele aprikoosinpuolikkailla tai niistä leikatuilla viipaleilla.