Artesaanipizza ricottajuustolla ja vihreällä parsalla

aktiivinen 1 h, passiivinen 24–48 h
4

Arvostele resepti

Artesaanipizza ricottajuustolla ja vihreällä parsalla

Artesaanipizza tarkoittaa huolella valmistettua pizzaa, jossa korostuvat laadukkaat raaka-aineet, käsin muotoiltu pohja ja rakkaus tekemiseen. Tämä artesaanipizza tuo kevään maut pöytääsi. Vihreän parsan sijaan voit käyttää pizzassa myös varsiparsakaalia tai kevätsipulia. Pizzaa voi tuunata myös esimerkiksi pistaasi- tai hasselpähkinöillä.  Tämä valkoinen parsapizza on täydellinen yhdistelmä raikkautta ja täyteläisyyttä.

Pizzataikina

3,25 dl
huoneenlämpöistä vettä
3 g
kuivahiivaa
7,75 dl
00-vehnäjauhoja
1,5 tl
suolaa
1,5 rkl
Keiju pizzaöljyä
1 dl
00-vehnäjauhoja

Ricottakastike

500 g
ricottajuustoa
0,5 dl
Keiju pizzaöljyä
0,75 dl
kuohukermaa
1 tl
mustapippuria
0,5 tl
suolaa

Täytteet

400 g
vihreää parsaa
2 rkl
Keiju pizzaöljyä
1 tl
suolaa
300 g
mozzarellajuustoa valutettuna
100 g
parmesaanijuustoraastetta
0,5
ruukku tuoretta oreganoa
1
sitruunan kuori raastettuna

Valmistusohje

Pizzataikina:

  1. Valmista taikina 1–2 päivää ennen pitsan valmistusta. Sekoita yleiskoneen kulhossa vesi ja hiiva. Anna seoksen seistä muutama minuutti, jotta hiiva aktivoituu. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa yleiskoneessa keskikovalla teholla noin 2 minuutin ajan. Lisää joukkoon suola ja pizzaöljy. Vaivaa vielä noin minuutin ajan. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 10 minuutin ajan.

  2. Levitä laakean vuoan pohjalle 1 tl pizzaöljyä. Jaa taikina 4 osaan. Vaivaa taikinapalat palloiksi ja siirrä öljyttyyn astiaan. Peitä astia huolellisesti kelmulla ja siirrä 1–2 vuorokaudeksi jääkaappiin.

Pizzakastike:

  1. Valmista ricottakastike sekoittamalla kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin.

Täytteet:

  1. Leikkaa parsoista noin 3 cm pätkä kannasta pois. Leikkaa parsat noin 4 cm pituisiksi paloiksi. Paista parsoja 1–2 minuutin ajan pizzaöljyssä ja mausta lopuksi suolalla.

Pizzan paistaminen:

  1. Nosta pizzataikina huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

  2. Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta pelti uuniin lämpiämään. Laita leivinpaperin päälle pizzan muotoiluun tarkoitetut jauhot. Nosta taikinapallo kaapimen tai paistinlastan avulla leivinpaperin päälle. Muotoile pizza käsillä pyörittäen soikean muotoiseksi. 

  3. Ota kuuma pelti pois uunista ja nosta pizza leivinpaperin avulla pellille. Paista pizzaa uunissa 1–2 minuutin ajan. Nosta pizza pois uunista ja levitä päälle lusikalla tai kauhalla ricottajuustokastiketta. Levitä pinnalle parsapaloja, revittyä mozzarellajuustoa ja parmesaaniraastetta. Paista pizzaa uunissa vielä noin 4–6 minuutin ajan. 

Koristele valmis artesaanipizza tuoreen oreganon lehdillä ja raastetulla sitruunan kuorella.