Avocadoleipä ja paahdetut tomaatit

4

Arvostele resepti

Avocadoleipä ja paahdetut tomaatit

Herkullinen avocadoleipä vie kielen mennessään. Paahdetut mausteiset tomaatit antavat viimeisen silauksen annokselle.

Uunipaahdetut tomaatit

1,5 tl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1 laatikko
kirsikkatomaatteja
1/2 nippua
tuoretta timjamia
0,5 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua mustapippuria

Avocadotahna

2-3
avocadoa
1 tl
sitruunamehua
0,5 tl
suolaa
1 tl
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta

Nopea vinaigrette

3 rkl
etikkaa
2,5 tl
sokeria
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
mustapippuria
2 rkl
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta

Valmistusohje

Uunipaahdetut tomaatit

Halkaise kirsikkatomaatit kahtia. Sekoita halkaistut kirsikkatomaatit ja loput ainesosat kulhossa. Paahda tomaatit siemenpuoli ylöspäin uunissa 150 asteessa 1,5 h.

Avocadotahna

Muussaa ainesosat kulhossa haarukan avulla rouheaksi tahnaksi.

Nopea vinaigrette

Sulata sokeri etikkaan sekoittamalla. Lisää suola ja mustapippuri.
Vatkaa voimakkaasti ja lisää öljy.

Grillaa/paahda 4 viipaletta vaaleaa leipää. Sivele leiville avocadotahnaa ja ripottele päälle uunipaahdetut tomaatit.

Viimeistele leivät vinaigrettellä.

 

Lue lisää Öljyakatemiasta