Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Avocadoleipä ja paahdetut tomaatit
4
Herkullinen avocadoleipä vie kielen mennessään. Paahdetut mausteiset tomaatit antavat viimeisen silauksen annokselle.
Uunipaahdetut tomaatit |
|
1,5 tl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 laatikko |
kirsikkatomaatteja
|
1/2 nippua |
tuoretta timjamia
|
0,5 tl |
suolaa
|
1/4 tl |
jauhettua mustapippuria
|
Avocadotahna |
|
2-3 |
avocadoa
|
1 tl |
sitruunamehua
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta
|
Nopea vinaigrette |
|
3 rkl |
etikkaa
|
2,5 tl |
sokeria
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
mustapippuria
|
2 rkl |
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta
|
Valmistusohje
Uunipaahdetut tomaatit
Halkaise kirsikkatomaatit kahtia. Sekoita halkaistut kirsikkatomaatit ja loput ainesosat kulhossa. Paahda tomaatit siemenpuoli ylöspäin uunissa 150 asteessa 1,5 h.
Avocadotahna
Muussaa ainesosat kulhossa haarukan avulla rouheaksi tahnaksi.
Nopea vinaigrette
Sulata sokeri etikkaan sekoittamalla. Lisää suola ja mustapippuri.
Vatkaa voimakkaasti ja lisää öljy.
Grillaa/paahda 4 viipaletta vaaleaa leipää. Sivele leiville avocadotahnaa ja ripottele päälle uunipaahdetut tomaatit.
Viimeistele leivät vinaigrettellä.