Banaani-kinuskikuppikakut
Kuppikakkutaikina |
|
150 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
1 ½ dl |
sokeria
|
2 |
kananmunaa
|
3 ½ dl |
vehnäjauhoja
|
3 tl |
ruokasoodaa
|
150 g |
ranskankermaa
|
3 |
pehmeää banaania
|
Sisus |
|
14 |
toffeepalaa (1 per kuppikakku)
|
Kuorrutus |
|
200 g |
mascarpone-juustoa
|
500 g |
tomusokeria
|
2 dl |
kinuskikastiketta
|
Päälle |
|
pieneksi pilkottua toffeeta
|
Valmistusohje
Banaani tekee kuppikakun koostumuksesta pehmeän ja täyteläisen sekä antaa kuppikakulle ihanan tuoksun. Toffeesisus ja kinuskikuorrutus sopivat banaanin kanssa täydellisesti. Nämä kuohkeat ja täyttävät banaani-kinuskikuppikakut sopivat hyvin jälkiruoaksi, juhlahetkiin tai nautittavaksi muuten vain – kaikille niille, jotka rakastavat banaanin makua!
Valmista kuppikakkutaikina:
Vaahdota keskenään Keiju Juokseva, sokeri ja kananmunat. Lisää vaahtoon vehnäjauho, ruokasooda ja ranskankerma, sekoita. Lisää lopuksi pieneksi murskatut pehmeät banaanit ja vatkaa seos tasaiseksi.
Annostele hieman taikinaa amerikkalaisen muffinssivuoan pohjalle. Aseta taikinan päälle yksi pala toffeeta ja annostele sitten lisää taikinaa. Jätä hieman kohoamisvaraa. Toista sama kaikkien kuppikakkujen kohdalla.
Paista kuppikakkuja uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuutin ajan. Valmista kuorrutus sillä aikaa, kun kuppikakut jäähtyvät: Sekoita keskenään mascarpone-juusto, tomusokeri ja kinuskikastike. Pursota kuorrutusta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja ripottele lopuksi kuorrutteen päälle pilkottua toffeeta.