Banaani-toffeekakku

Arvostele resepti

Mehevä ja mausteinen banaani-toffeekakku sinisellä servetillä valmiina tarjoiltavaksi

Raaka-aineet

2
kananmunaa
2,5 dl
fariinisokeria
4,5 dl
vehnäjauhoja
4
pehmeää banaania
150 g
Keiju juoksevaa
2 dl
pieneksi pilkottua toffeeta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
inkivääriä
2 tl
kardemummaa

Valmistusohje

Leipävuokaan tehtynä

Banaani-toffeekakku muistuttaa koostumukseltaan kuivakakkua ja ulkonäöltään leipää, mutta näin ei kuitenkaan ole. Tämä todella mehevä ja mausteinen kakku on täydellinen tarjottava ja helposti leikattava. Tämän kakun paistuessa herkullinen tuoksu valtaa koko kodin.

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää vaahtoon pehmeät banaanit pieninä paloina.
Lisää vaahtoon vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan lopuksi Keiju Juokseva ja toffeepalat. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voideltuun leipävuokaan.
Paista banaani-toffeekakkua uunin alatasolla 170 asteessa n. 1 tunnin ajan. Kumoa kakku jäähtyneenä.