Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Bataatti-kasvisnyytit ja raikas sitruunainen tsatsiki
1 h
4:lle
Kasvisnyytit ovat kevyttä kesäistä grillattavaa. Bataattikasvisnyytit tarjotaan sitruunalla maustetulla tsatsikilla, joka saa makua ja väriä kurkumasta.
Tsatsiki |
|
1/2 |
kurkku
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
2 dl |
turkkilaista jogurttia
|
1 tl |
kurkumaa
|
1 |
sitruunan kuori ja -mehu
|
1/2 tl |
suolaa
|
Ainekset: |
|
1 kg |
bataattia
|
2 |
palsternakkaa
|
1 |
sipuli
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
1/2 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
|
100 g |
yrttituorejuustoa
|
1/2 pnt |
kevätsipulia
|
Valmistusohje
Raasta kurkku ja valuta raaste siivilässä. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää kurkkuraaste sekä valkosipuli jogurtin joukkoon. Mausta kurkumalla, sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla.
Kuori ja lohko bataatit ja palsternakat. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pyöräytä kasvikset yrttiöljyssä kulhossa ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kokoa kasvikset folionyytteihin ja lisää joukkoon tuorejuusto nokareina. Grillaa nyyttejä noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Lisää avattuihin kasvisnyytteihin hienonnettua kevätsipulia.