Bataattitoastit

noin 30 min
4:lle

Arvostele resepti

Maukkaita uunituoreita bataattitoasteja leivinpaperin päällä valmiina herkuteltaviksi

Bataattitoastit

1
iso bataatti
1 rkl
Keiju Kaura -levitettä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Avocado-munavoi

1
kypsä avocado
1
kovaksi keitetty kananmuna
50 g
Keiju Kaura -levitettä
1/2
limen mehu
1/3 tl
suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pähkinäinen kikhernetahna

50 g
säilöttyjä kikherneitä
50 g
Keiju Kaura -levitettä
3 rkl
maapähkinävoita
3 rkl
smetanaa tai vegaanista ranskankermaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Koristeluun

kurkkuja
retiisejä
tuoreita yrttejä

Valmistusohje

• Pese bataatti ja leikkaa 1 – 1,5 sentin viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kevyesti Keiju Kauralla ja ripota hiukan suolaa ja pippuria.

• Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.

• Ota pelti uunista ja anna bataattiviipaleiden jäähtyä.

 

 

• Valmista tahnat sillä aikaa kun bataattiviipaleet ovat uunissa. Hienonna haarukalla keitetty muna ja avocado, sekoita joukkoon Keiju Kaura ja mausta. Tarkista maku.

• Valuta kikherneet ja hienonna sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää Keiju Kaura, maapähkinävoi ja smetana tai ranskankerma, sekoita tasaiseksi. Mausta ja tarkista maku.

• Levitä bataattiviipaleille tahnoja ja koristele haluamillasi vihanneksilla, esimerkiksi kurkku- ja retiisiviipaleilla ja yrteillä.