Bataattitoastit
noin 30 min
4:lle
Bataattitoastit |
|
1 |
iso bataatti
|
1 rkl |
Keiju Kaura -levitettä
|
ripaus suolaa ja mustapippuria
|
|
Avocado-munavoi |
|
1 |
kypsä avocado
|
1 |
kovaksi keitetty kananmuna
|
50 g |
Keiju Kaura -levitettä
|
1/2 |
limen mehu
|
1/3 tl |
suolaa
|
ripaus rouhittua mustapippuria
|
|
Pähkinäinen kikhernetahna |
|
50 g |
säilöttyjä kikherneitä
|
50 g |
Keiju Kaura -levitettä
|
3 rkl |
maapähkinävoita
|
3 rkl |
smetanaa tai vegaanista ranskankermaa
|
ripaus rouhittua mustapippuria
|
|
Koristeluun |
|
kurkkuja
|
|
retiisejä
|
|
tuoreita yrttejä
|
Valmistusohje
• Pese bataatti ja leikkaa 1 – 1,5 sentin viipaleiksi. Laita viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle, voitele kevyesti Keiju Kauralla ja ripota hiukan suolaa ja pippuria.
• Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.
• Ota pelti uunista ja anna bataattiviipaleiden jäähtyä.
• Valmista tahnat sillä aikaa kun bataattiviipaleet ovat uunissa. Hienonna haarukalla keitetty muna ja avocado, sekoita joukkoon Keiju Kaura ja mausta. Tarkista maku.
• Valuta kikherneet ja hienonna sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää Keiju Kaura, maapähkinävoi ja smetana tai ranskankerma, sekoita tasaiseksi. Mausta ja tarkista maku.
• Levitä bataattiviipaleille tahnoja ja koristele haluamillasi vihanneksilla, esimerkiksi kurkku- ja retiisiviipaleilla ja yrteillä.