Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Briejuusto-leipäpelti
aktiivinen 30 min, passiivinen 1,5 h
8
Brie-juustoleipä on täydellinen jaettava ruoka uudenvuoden juhlaan. Lisukkeiksi sopivat viinirypäleet, leikkeleet, oliivit ja marinoidut kasvikset. Kuohuvaa tai punaviiniä lasiin ja uuden vuoden riennot ovat valmiit!
Brie-leipä |
|
1 rkl |
Keiju rypsiöljyä valurautapannun voiteluun
|
600 g |
valmiita pizzataikinapalloja sulatettuna
|
200 g |
briejuustoa
|
2,5 rkl |
hunajaa
|
Maustevoi |
|
3 rkl |
Keiju Merisuola rypsiöljykasvirasvalevitettä
|
2 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
1 ruukku |
lehtipersiljaa hienonnettuna
|
2 tl |
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
- Voitele valurautapannu (halkaisija noin 26 cm) rypsiöljyllä.
- Pyörittele sulatetusta pizzataikinasta 16–18 pientä palloa. Aseta pallot valurautapannulle niin, että keskelle jää tilaa briejuustolle. Kohota pizzapalloja lämpimässä paikassa noin 45 minuutin ajan.
- Sekoita kaikki maustevoin ainekset kulhossa sekaisin.
- Aseta briejuusto valurautapannun keskelle ja valuta sen pinnalle hunaja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuutin ajan. Ota leipä pois ja valele sen pintaan puolet maustevoista. Kypsennä vielä 5 minuutin ajan.
- Valele loput maustevoista ja paista vielä 3–5 minuutin ajan.
- Tarjoile lämmin brie-leipä esimerkiksi viinirypäleiden ja oliivien kanssa.