Briejuusto-leipäpelti

aktiivinen 30 min, passiivinen 1,5 h
8

Arvostele resepti

Briejuusto-leipäpelti

Brie-juustoleipä on täydellinen jaettava ruoka uudenvuoden juhlaan. Lisukkeiksi sopivat viinirypäleet, leikkeleet, oliivit ja marinoidut kasvikset. Kuohuvaa tai punaviiniä lasiin ja uuden vuoden riennot ovat valmiit!

Brie-leipä

1 rkl
Keiju rypsiöljyä valurautapannun voiteluun
600 g
valmiita pizzataikinapalloja sulatettuna
200 g
briejuustoa
2,5 rkl
hunajaa

Maustevoi

3 rkl
Keiju Merisuola rypsiöljykasvirasvalevitettä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna
2 tl
tuoretta tai kuivattua rosmariinia
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
0,5 tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Voitele valurautapannu (halkaisija noin 26 cm) rypsiöljyllä.
  2. Pyörittele sulatetusta pizzataikinasta 16–18 pientä palloa. Aseta pallot valurautapannulle niin, että keskelle jää tilaa briejuustolle. Kohota pizzapalloja lämpimässä paikassa noin 45 minuutin ajan.
  3. Sekoita kaikki maustevoin ainekset kulhossa sekaisin.
  4. Aseta briejuusto valurautapannun keskelle ja valuta sen pinnalle hunaja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuutin ajan. Ota leipä pois ja valele sen pintaan puolet maustevoista. Kypsennä vielä 5 minuutin ajan.
  5. Valele loput maustevoista ja paista vielä 3–5 minuutin ajan.
  6. Tarjoile lämmin brie-leipä esimerkiksi viinirypäleiden ja oliivien kanssa.