Broileririsotto
Iloisen värinen kurkumalla värjätty broileririsotto tuo mausteisen lämmön ruokapöytään. Voit käyttää broilerinfileen tilalla myös broilerinjauhelihaa.
Aineosat |
|
3 rkl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
400 g |
broilerinfileesuikaleita
|
2 |
hienonnettua valkosipulinkynttä
|
1/4 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
|
200 g |
pakasteherneitä
|
1 |
punainen paprika kuutioina
|
Lisäksi: |
|
2 rkl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
kurkumaa
|
4 dl |
risottoriisiä
|
5 dl |
kuivaa omenasiideriä
|
3 dl |
vettä
|
1 |
kasvisliemikuutio
|
Pinnalle: |
|
parmesaanijuustoa
|
Valmistusohje
Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljy ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan.
Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri myllystä, pakasteherneet ja kuutioitu paprika. Kääntele hetki ja nosta sivuun.
Kuumenna sitruuna & basilika yrttiöljy paistokasarissa ja lisää joukkoon kurkuma ja risottoriisi. Kääntele hetki. Kaada joukkoon vähän kerrallaan omenasiideriä ja vettä. Anna kypsyä kannen alla. Lisää joukkoon myös murusteltu kasvisliemikuutio.
Lisää tarpeen mukaan vettä tai omenasiideriä, kunnes risottoriisi on sopivan kypsää. Sekoita joukkoon broileri-vihannessekoitus. Tarkista maku.
Raasta pinnalle parmesaanijuustoa.
Vinkki! Voit kaataa risoton joukkoon lorauksen sitruuna & basilika yrttiöljyä tai sekoittaa joukkoon tuorejuustoa.