Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Chorizo-gnocchivuoka
45 min
4
Tämä helppo gnocchivuoka valmistuu vaivattomasti ja maistuu lasagnemaisen rakenteensa vuoksi myös lapsille. Chorizo-makkaran tilalla voi hyvin käyttää esimerkiksi jauhelihaa, nyhtökauraa tai kanaa. Kun haluat helppoa ja kaikille taatusti maistuvaa ruokaa, kokeile tätä gnocchivuokareseptiä!
Aineosat |
|
3 rkl |
Keijun chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
220 g |
chorizomakkaraa viipaloituna
|
1 |
punasipuli hienonnettuna
|
2 |
valkosipulin kynttä hienonnettuna
|
2 rkl |
tomaattipyreetä
|
400 g |
tomaattimurskaa
|
300 g |
mozzarellajuustoa
|
Tuoretta basilikaa koristeluun
|
|
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä viimeistelyyn
|
Valmistusohje
- Esilämmitä uunin grillivastus 200 asteeseen.
- Kuumenna yrttiöljy kattilassa. Lisää joukkoon chorizoviipaleet sekä sipulit ja kuullota noin 3 minuutin ajan. Lisää joukkoon tomaattipyree ja jatka kuullottamista noin minuutin ajan.
- Lisää joukkoon tomaattimurska sekä paseerattu tomaatti ja keitä kastiketta noin 10 minuutin ajan. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja basilikalla.
- Lisää kastikkeen joukkoon gnocchit ja keitä noin 7 minuutin ajan.
- Kaada kastike uunivuokaan. Revi kastikkeen päälle mozzarellapaloja ja kypsennä uunissa grillivastuksen alla noin 5 minuutin ajan.
- Viimeistele valmis gnocchivuoka basilikan lehdillä ja yrttiöljyllä.