Churros
20 kpl
40 min
Churrot |
|
2,5 dl |
maito
|
0,5 dl |
Keiju Juokseva
|
2 rkl |
sokeri
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 tl |
vaniljauute
|
2,5 dl |
vehnäjauho
|
2 |
kananmunaa
|
1 tl |
kardemumma
|
1/2 tl |
kanelia
|
8 dl |
Keiju rypsiöljyä uppopaistamiseen
|
Lakritsi-suklaadippi |
|
2 dl |
kerma
|
150 g |
suklaa
|
1 tl |
lakritsijauhe
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
Yhdistä maito, rypsiöljyvalmiste, mausteet ja vaniljauuute kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sekoita seosta kattilassa keskilämmöllä kunnes taikinasta muodostuu kiiltävä pallo ja irtoaa reunoilta.
Ota kattila lämmöltä ja siirrä taikina kulhoon.
Lisää kananmunat yksitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Siirrä massa pursotinpussiin ja käytä 8-13 mm tähtityllaa pursottamiseen.
Pursota haluaman pituisia churroja 175-180°C öljyyn ja kypsennä molemmin puolin noin 3-4 minuuttia.
Nosta churrot öljystä ja valuta talouspaperin päällä ennen sokerointia.
Lakritsi-suklaadippi
Kiehauta kerma sekä lakritsijauhe. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja dippa churrot lakritsi-suklaadippiin.