Espanjalainen uunimunakas eli tortilla

Arvostele resepti

Tuore espanjalainen uunimunakas aamiaspöydässä valkoisella lautasella

Raaka-aineet

6
munaa
2 dl
ruokakermaa
1 tl
suolaa
2
tomaattia
3
keitettyä perunaa
2 rkl
Keiju Juokseva 500 ml
1
sipuli
1 dl
metsäsieniä tai kantarelleja (tuore, pakaste tai säilyke)
ripaus mustapippuria
1 rkl
tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistusohje

Silppua sipuli ja kuullota pannulla Keiju Juoksevassa. Lisää kuoritut, paloitellut perunat ja sienet, ruskista. Levitä voideltuun uunivuokaan. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki, lisää ruokakerma ja mausteet. Kaada munakasseos täytteen päälle vuokaan. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa puolisen tuntia. Ripota päälle tuoretta persiljaa.