Aineosat:

n. 10 dl
erikoisvehnäjauhoja
1/2 pkt
hiivaa
4 dl
vettä
1 dl
Keiju Yrttiöljy tomaatti, valkosipuli & basilika
1 rkl
hunajaa
1 dl
valkoviiniä
1 rkl
merisuolaa

Valmistusohje

Murenna hiiva kädenlämpöisen veden joukkoon. Lisää suola, hunaja ja noin puolet vehnäjauhoista koko ajan sekoittaen. Lisää loput jauhot, valkoviini ja Keiju yrttiöljy vuorotellen. Alusta taikinaa hetken. Se saa jäädä hieman tahmeaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Huomio kulhoa valitessa, että taikina kohoaa reippaasti.

Peitä pelti leivinpaperilla ja voitele se yrttiöljyllä. Levitä taikina siihen päälle käsin painellen. Anna kohota liinan alla pari tuntia. Sipaise leipä kauttaaltaan Keiju yrttiöljyllä ja painele pintaan koloja. Rouhaise päälle merisuolaa ja revi siihen muutamat rosmariinin oksat. Paista 225°C n. 25 minuuttia. Valele leipä vielä kertaalleen öljyllä. Jos haluat leivästä miedomman version, niin korvaa Keiju yrttiöljy jossain kohtaa esimerkiksi Keiju rypsiöljyllä.

vuokaan/pinnalle:
Keiju yrttiöljyä
merisuolaa
rosmarinin oksia

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta