Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Friteerattu kana ja valkosipulimajoneesi
noin 1 tunti
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti. Reseptin toteuttaja on Eerika Takala.
Valkosipulimajoneesi: |
|
1 |
kananmuna
|
2 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
erilaisia yrttejä
|
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
1 tl |
sinappia
|
1 rkl |
sitruunanmehua
|
ripaus suolaa ja mustapippuria
|
|
Friteerattu kana: |
|
400 g |
kananfileetä
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
cajun maustetta
|
0,5 dl |
vehnäjauhoja
|
1 |
kananmuna
|
1 dl |
korppujauhoja
|
Keiju rypsiöljyä
|
Valmistusohje
Valkosipulimajoneesi
1. Käytä valmistuksessa huoneenlämpöisiä kananmunia ja öljyä.
2. Murskaa valkosipulit ja hienonna haluamasi yritit.
3. Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan ja sekoita sauvasekoittimella pohjasta alkaen kohti pintaa.
4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Friteerattu kana
1. Mausta kana suolalla ja cajun mausteella.
2. Pyörittele maustetut kanat vehnäjauhoissa, kananmunassa ja korppujauhoissa.
3. Kuumenna öljy 175 asteiseksi.
4. Friteeraa paneroidut kanat öljyssä kauniin kullanruskeiksi (noin 5 min).
5. Tarjoa friteerattu kana valkosipulimajoneesin kanssa.