Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Fudge
aktiivinen 1,5 h, passiivinen 12 h
25−30
Fudge on etenkin joulupöytien makea klassikko. Tässä reseptissä merisuola taittaa mukavasti fudgen makeutta. Voit ripotella fudgen pinnalle myös kuivattuja marjoja tai lakritsijauhetta.
Aineosat |
|
2,5 dl |
ruokokidesokeria
|
2,5 dl |
fariinisokeria
|
2 dl |
sokeria
|
1 dl |
glukoosisiirappia
|
2 dl |
Kuohukermaa
|
150 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
pinnalle 1–2 tl sormisuolaa
|
Valmistusohje
Vuoraa vuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Laita kaikki fudgen ainekset 3-litraiseen kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos on 116–118 asteista. Ota fudge sivuun 10 minuutiksi ja anna sen jäähtyä alle 100-asteiseksi. Vatkaa seosta käsivatkaimella tai yleiskoneessa noin 5 minuutin ajan, kunnes seoksen kiille katoaa. Siirrä fudge vuokaan ja koristele merisuolalla. Jäähdytä jääkaapissa yön yli. Leikkaa kovettuneesta fudgesta paloja veitsellä ja lisää halutessasi päälle vielä sormisuolaa.