Fudge

aktiivinen 1,5 h, passiivinen 12 h
25−30

Arvostele resepti

Fudge

Fudge on etenkin joulupöytien makea klassikko. Tässä reseptissä merisuola taittaa mukavasti fudgen makeutta. Voit ripotella fudgen pinnalle myös kuivattuja marjoja tai lakritsijauhetta.

Aineosat

2,5 dl
ruokokidesokeria
2,5 dl
fariinisokeria
2 dl
sokeria
1 dl
glukoosisiirappia
2 dl
Kuohukermaa
150 g
Keiju Merisuola -levitettä
pinnalle 1–2 tl sormisuolaa

Valmistusohje

Vuoraa vuoka (halkaisija 20 cm) leivinpaperilla. Laita kaikki fudgen ainekset 3-litraiseen kattilaan ja keitä sekoittaen, kunnes seos on 116–118 asteista. Ota fudge sivuun 10 minuutiksi ja anna sen jäähtyä alle 100-asteiseksi. Vatkaa seosta käsivatkaimella tai yleiskoneessa noin 5 minuutin ajan, kunnes seoksen kiille katoaa. Siirrä fudge vuokaan ja koristele merisuolalla. Jäähdytä jääkaapissa yön yli. Leikkaa kovettuneesta fudgesta paloja veitsellä ja lisää halutessasi päälle vielä sormisuolaa.