Gluteenittomat mustikka-sitruunakuppikakut

1 tunti
15 kuppikakkua

Arvostele resepti

Gluteenittomat mustikka-sitruunakuppikakut koristeltuna nonparelleilla, mustikoilla, ananaskirsikoilla ja kakunkoristeilla

Pohja

3,5 dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl
sokeria
1,5 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl
turkkilaista jogurttia
100 g
Keiju laktoositon 70 % -levitettä
2
kananmunaa
2,5 dl
mustikoita
1 tl
nestemäistä sitruuna-aromia

Kuorrutus

100 g
Keiju laktoositon 70 % -levitettä
3 dl
tomusokeria
150 g
mascarponea
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
nestemäistä sitruuna-aromia

Koristeluun

esim. nonparelleja, kakunkoristeita, mustikoita ja ananaskirsikoita
sinistä tai keltaista karamelliväriä

Valmistusohje

• Sekoita kuiva-aineet keskenään. Sulata Keiju Laktoositon -levite ja sekoita se turkkilaiseen jogurttiin kananmunien kanssa. Mausta jogurttiseos sitruuna-aromilla.

• Yhdistä seokset ja sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita varovasti joukkoon mustikat.

• Laita muffinivuoat uunipellille leivinpaperin päälle tai voitele muffinivuoka. Jaa taikina vuokiin kahden ruokalusikan avulla. Paista kuppikakkuja 175 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

• Valmista kuorrutus. Vatkaa Keiju Laktoositon -levitettä hetki sähkövatkaimella. Sihtaa tomusokeri siivilän läpi joukkoon, jatka vatkaamista. Lisää mascarpone kolmessa erässä vatkaten. Mausta kuorrutus vaniljasokerilla ja sitruuna-aromilla ja värjää karkkivärillä.

• Pursota kuorrutusta jäähtyneille kuppikakuille ja koristele kuppikakut esimerkiksi nonparelleilla, mustikoilla, ananaskirsikoilla ja kakunkoristeilla.