Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Gochujang-pata
25 min
6
Gochujang-pata on mausteinen tuulahdus Koreasta. Gochujang on tulista chilimaustetahnaa, joka tuo tähän broileripataruokaan sopivasti potkua ja eksotiikkaa. Mikäli haluat annoksesta vähän miedomman, vähennä gochujangin määrää puolella. Kun kerran ollaan tekemässä korealaista ruokaa, riisin lisäksi voit tarjoilla padan kaverina kimchiä eli korealaista hapatettua kiinankaalia.
Aineosat |
|
0,5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
500 g |
broilerin paistileikettä
|
0,5 dl |
soijakastiketta
|
5 dl |
kanalientä tai vettä
|
2,5 rkl |
gochujang-tahnaa
|
1 rkl |
hunajaa
|
3 |
pientä bataattia kuorittuna ja viipaloituna
|
1 |
parsakaali paloiteltuna
|
1 rkl |
omenaviinietikkaa tai limemehua
|
1 rkl |
Keiju Makuisa margariinia
|
0,5 |
ruukku ruohosipulia hienonnettuna
|
kypsää riisiä lisukkeeksi
|
Valmistusohje
- Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Paista broilerin paistileikkeet molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Lisää kasariin soijakastike, kanaliemi tai vesi, gochujang-tahna ja hunaja. Kun nesteet ovat kiehahtaneet lisää joukkoon loput aineet ruohosipulia lukuun ottamatta.
- Peitä kasari kannella ja hauduta pataa noin 5–7 minuutin ajan.
- Viimeistele valmis gochujang-pata ruohosipulilla ja tarjoile riisin kanssa.