Gochujang-pata

25 min
6

Arvostele resepti

Gochujang-pata

Gochujang-pata on mausteinen tuulahdus Koreasta. Gochujang on tulista chilimaustetahnaa, joka tuo tähän broileripataruokaan sopivasti potkua ja eksotiikkaa. Mikäli haluat annoksesta vähän miedomman, vähennä gochujangin määrää puolella. Kun kerran ollaan tekemässä korealaista ruokaa, riisin lisäksi voit tarjoilla padan kaverina kimchiä eli korealaista hapatettua kiinankaalia.

Aineosat

0,5 dl
Keiju rypsiöljyä
500 g
broilerin paistileikettä
0,5 dl
soijakastiketta
5 dl
kanalientä tai vettä
2,5 rkl
gochujang-tahnaa
1 rkl
hunajaa
3
pientä bataattia kuorittuna ja viipaloituna
1
parsakaali paloiteltuna
1 rkl
omenaviinietikkaa tai limemehua
1 rkl
Keiju Makuisa margariinia
0,5
ruukku ruohosipulia hienonnettuna
kypsää riisiä lisukkeeksi

Valmistusohje

  1. Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Paista broilerin paistileikkeet molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Lisää kasariin soijakastike, kanaliemi tai vesi, gochujang-tahna ja hunaja. Kun nesteet ovat kiehahtaneet lisää joukkoon loput aineet ruohosipulia lukuun ottamatta.
  3. Peitä kasari kannella ja hauduta pataa noin 5–7 minuutin ajan.
  4. Viimeistele valmis gochujang-pata ruohosipulilla ja tarjoile riisin kanssa.