Graavilohi ja sinappi-tillikastike

aktiivinen 30 min, passiivinen 12 h
4

Arvostele resepti

Graavilohi ja sinappi-tillikastike

Graavilohi on olennainen osa joulupöydän antimia ja ansaitsee täydellisen makuparin. Sinappi-tillikastike graavilohelle on raikas lisä myös muille joulupöydän kaloille ja äyriäisille. Lisäksi se sopii erinomaisesti perunasalaatin maustamiseen.

Graavilohi

400 g
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
2 rkl
suolaa
2 rkl
ruokosokeria
1 tl
jauhettuja korianterin siemeniä
1 tl
jauhettuja fenkolinsiemeniä
1 tl
rouhittua mustapippuria

Sinappi-tillikastike

2 rkl
karkeaa dijon-sinappia
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
omenaviinietikkaa
1 dl
Keiju rypsiöljyä
0,5 ruukku
tilliä hienonnettuna
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
vaaleaa leipää viipaleina
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia

Valmistusohje

  1. Sekoita graavilohen suola, sokeri ja mausteet sekaisin. Ripottele maustesekoitus tasaisesti lohen päälle. Siirrä lohi kannellisessa rasiassa jääkaappiin noin 12 tunniksi.
  2. Pyyhi graavattu lohi talouspaperilla, jotta saat ylimääräisen kosteuden pois. Siivuta lohi ohuiksi viipaleiksi.
  3. Sekoita sinappi, vaahterasiirappi ja omenaviinietikka kulhossa. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. Mausta valmis sinappitillikastike tillillä, mustapippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leipäviipaleet pannulla margariinissa kauniin ruskeiksi. Tarjoile graavilohi sinappitillikastikkeen ja paahdetun leivän kanssa.