Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Graavilohi ja sinappi-tillikastike
aktiivinen 30 min, passiivinen 12 h
4
Graavilohi on olennainen osa joulupöydän antimia ja ansaitsee täydellisen makuparin. Sinappi-tillikastike graavilohelle on raikas lisä myös muille joulupöydän kaloille ja äyriäisille. Lisäksi se sopii erinomaisesti perunasalaatin maustamiseen.
Graavilohi |
|
400 g |
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
|
2 rkl |
suolaa
|
2 rkl |
ruokosokeria
|
1 tl |
jauhettuja korianterin siemeniä
|
1 tl |
jauhettuja fenkolinsiemeniä
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Sinappi-tillikastike |
|
2 rkl |
karkeaa dijon-sinappia
|
2 rkl |
vaahterasiirappia
|
2 rkl |
omenaviinietikkaa
|
1 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
0,5 ruukku |
tilliä hienonnettuna
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
ripaus suolaa
|
|
vaaleaa leipää viipaleina
|
|
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia
|
Valmistusohje
- Sekoita graavilohen suola, sokeri ja mausteet sekaisin. Ripottele maustesekoitus tasaisesti lohen päälle. Siirrä lohi kannellisessa rasiassa jääkaappiin noin 12 tunniksi.
- Pyyhi graavattu lohi talouspaperilla, jotta saat ylimääräisen kosteuden pois. Siivuta lohi ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita sinappi, vaahterasiirappi ja omenaviinietikka kulhossa. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. Mausta valmis sinappitillikastike tillillä, mustapippurilla ja suolalla.
- Paahda leipäviipaleet pannulla margariinissa kauniin ruskeiksi. Tarjoile graavilohi sinappitillikastikkeen ja paahdetun leivän kanssa.