Grillattu juuresleipä
Helppo juuresleipä paistuu grillissä pinnalta rapeaksi ja sisältä meheväksi. Pinta viimeistellään Keiju yrttiöljyllä ja grillatuilla kevätvihanneksilla.
Taikina |
|
2,5 dl |
porkkanamehua (tai muu juuresmehu)
|
1/2 pss |
kuivahiivaa
|
5 dl |
vehnäjauhoa
|
1 dl |
durumvehnäjauhoa
|
2 tl |
suolaa
|
1 tl |
juustokuminaa
|
2 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
Pinnalle |
|
0,5 dl |
Keiju Chili-tomaatti-basilika yrttiöljyä
|
200 g |
broccoliinia
|
1 pnt |
pientä kevätporkkanaa
|
muutama varsi kevätsipulia
|
|
ripaus suolaa
|
|
Grillaukseen |
|
Keiju rypsiöljyä
|
Valmistusohje
Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi. Laita mehu sekoituskulhoon, lisää kuivahiiva ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon loput kuivat aineet ja Keiju rypsiöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kohota. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla alustalla pitkän muotoiseksi leiväksi. Grillaa jauhotettu juuresleipä öljytyllä grilliritilällä. Käännä juuresleipä ja sivele leivän pintaan Keiju Chili-tomaatti-basilika yrttiöljyä. Grillaa broccoliinit, porkkanat ja sipulit ja lisää grillatun juuresleivän päälle.
Vinkki! Halutessasi voit valmistaa juuresleivälle myös helpon majoneesin sekoittamalla kahteen keltuaiseen ohuena nauhana 2 dl Keijun Chili-tomaatti-basilika yrttiöljyä ja maustamalla majoneesin ripauksella suolaa.