Keiju Grilli & Marinadi -öljy on kausituote ja saatavilla vain rajoitetusti. Keiju Grilli & Marinadi –öljy on valkosipulilla, timjamilla ja…
Lue lisää
Kvinoasalaatti grillatulla maissilla ja limevinaigrette-kastikkeella
45 min
4
Ruokaisan kvinoasalaatin pääosassa on makea grillattu maissi, joka tuo kesän maun lautaselle. Salaatin kruunaa kirpeä limellä maustettu vinaigrette, joka täydentää annoksen raikkautta. Tämä vegaaneillekin sopiva kvinoasalaatti on todellinen grilliherkku. Se toimii erinomaisesti sellaisenaan tai halutessasi voit tarjota sen ohella haluamaasi proteiinia. Grillattu maissi tekee salaatista täydellisen lisukkeen myös grillijuhliin tai muihin kesäisiin juhliin. Tuoreen maissin grillaaminen tuo esiin sen luonnollisen makeuden ja tekee salaatista entistä maukkaamman. Tämän suven paras kvinoasalaatti tuo tuulahduksen kesää pöytään. (vegaani, laktoositon, maidoton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön)
Kvinoasalaatin ainekset: |
|
3 dl |
kvinoaa
|
4 |
tomaattia
|
1 |
kurkku
|
200 g |
kirsikkatomaatteja
|
0.5 pnt |
tuoretta persiljaa
|
muutama oksa tuoretta minttua
|
|
0.5 tl |
suolaa
|
mustapippuria myllystä
|
|
Limevinaigrette |
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
2 |
limen kuori raastettuna ja mehu
|
2 rkl |
sokeria
|
0.5 tl |
suolaa
|
Grillattu maissi |
|
4 |
esikeitettyä tai tuoretta maissia
|
0.5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
suolaa
|
Valmistusohje
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuutioi tomaatti ja kurkku, halkaise kirsikkatomaatit.
- Hienonna yrtit ja sekoita keitetyn kvinoan joukkoon kasvisten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kaikki limevinaigreten ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.
- Valele maissit öljyllä ja grillaa niihin kaunis pinta. Mausta maissit ripauksella suolaa.
- Leikkaa maisseista pituussuunnassa syötävät osat irti niin, että kova keskus jää pois salaatista.
- Lisää grillattu maissi kvinoasalaatin päälle ja viimeistele limevinaigretella.