Grillatut avokadot, pikkelöityjä kasviksia ja korianterifraiche
Kesän ehdoton grilliherkku on grillatut avokadot. Pehmeät avokadot nautitaan raikkaan korianterifraichen ja pikkelöityjen kevätkasvisten kanssa.
Pikkelöidyt kasvikset |
|
1 dl |
etikkaa
|
2 dl |
sokeria
|
3 dl |
vettä
|
1/2 kg |
pieniä kevään juureksia ja kasviksia
|
(mm. parsaa, porkkanaa, naurista, varsiparsa- ja kukkakaalia)
|
|
Korianterifraiche |
|
1/2 pnt |
korianteria
|
1 |
limen mehu
|
2 dl |
Creme Fraichea
|
1/2 tl |
suolaa
|
Ainekset: |
|
4 |
avokadoa
|
1/2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
Kiehauta kattilassa etikka, sokeri ja vesi. Pilko kevään juurekset ja kasvikset pieniksi paloiksi ja laita pikkeliliemeen marinoitumaan vähintään seuraavaan päivään.
Hienonna korianteri ja purista limen mehu. Sekoita ainekset creme fraishen joukkoon ja mausta ripauksella suolaa.
Halkaise avokadot ja sivele pinta yrttiöljyllä. Grillaa avokadoja leikkuupinta alaspäin noin 10 minuuttia ja käännä hetkeksi toisinpäin, jotta avokadot lämpenevät kauttaaltaan. Mausta grillattu pinta ripauksella suolaa ja nauti korianterifraichen ja pikkelöityjen kasvisten kera.
(gluteeniton, pähkinätön, kananmunaton, soijaton, ei sisällä kalaa / äyriäisiä, ei sisällä selleriä)