Keiju Grilli & Marinadi -öljy on kausituote ja saatavilla vain rajoitetusti. Keiju Grilli & Marinadi –öljy on valkosipulilla, timjamilla ja…
Lue lisää
Grillatut kevätkääryleet ja chili-inkivääriöljy
1 h
4
Kevätkääryleet valmistuvat helposti kesällä myös grillissä. Kääri kauden kasviksia filotaikinaan ja sivele pintaan Keijun Grilli & Marinadi -öljyä. Grillatut kasviskääryleet saavat upean rapean pinnan ja herkullisen maun. Dippaa nämä herkulliset kevätkääryleet chilillä ja inkiväärillä maustettuun kastikkeeseen, joka antaa annokselle mukavan tulisen vivahteen. Voit valmistaa nämä helpot kevätkääryleet grilliherkuiksi juhliin tai vaikka rentoon illanviettoon. (laktoositon, maidoton, kananmunaton, pähkinätön)
Ainekset: |
|
450 g |
filotaikinaa
|
Kevätkääryleiden täyte |
|
1 |
sipuli
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
1 |
punainen chili
|
3 |
porkkanaa
|
200 g |
kaalia
|
3 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
200 g |
ituja
|
0,5 nippu |
kevätsipulia
|
0,5 dl |
soijaa
|
1 tl |
sokeria
|
ripaus suolaa
|
|
0.5 pnt |
tuoretta korianteria
|
kääryleiden grillaukseen Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
|
Chili-inkivääriöljy |
|
1,5 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 |
punainen chili
|
2 rkl |
inkivääriraastetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
sokeria
|
Valmistusohje
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi chili.
- Suikaloi tai raasta porkkanat ja siivuta kaali ohuiksi siivuiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja chili. Kuullota hetki.
- Lisää porkkana -ja kaalisuikaleet ja kuullota hetki.
- Lisää joukkoon idut ja hienonnettu kevätsipuli.
- Mausta kasvikset soijalla, sokerilla ja ripauksella suolaa.
- Lisää lopuksi hienonnettu korianteri.
- Valmista chili-inkivääriöljy.
- Laita kaikki chili-inkivääriöljyn ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Ota yksi taikina-arkki kerrallaan työlaudalle.
- Nosta lusikallinen kasvistäytettä yhdelle kulmalle. Taita kulma ja reunat kasvisten päälle ja pyöräytä kääryle rullalle.
- Sivele kääryleiden pinta öljyllä ja grillaa kääryleitä molemmin puolin noin 3-5 minuuttia.
- Tarjoile kasviskääryleet chili-inkivääriöljyn kanssa.