Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Grillatut parsat ja sitruuna-pecorino-kastike
15 min
4
Grillattu parsa on kevään ja kesän ehdoton herkku, jonka sesonki alkaa yleensä ensimmäisestä sadosta huhtikuun puolivälin tietämissä. Parsasta pääsee herkuttelemaan aina juhannukseen asti, jonka jälkeen kausi tavallisesti päättyy. Tässä mainio parsaresepti, jossa grillatut parsat ja sitruuna-pecorino-kastike tarjoavat ainutlaatuisen makuelämyksen, joka kietoo kesän raikkauden sekä herkullisuuden yhteen. Kokeile tätä reseptiä ja anna maun viedä sinut kesän herkullisiin hetkiin. Parsat ovat parhaimmillaan hieman napakkana, joten nopea grillaus kevätparsoille riittää. Tarjoile grillatut parsat raikkaan sitruuna-pecorino-kastikkeen kera.
Grillatut parsat |
|
1 pnt |
vihreää parsaa
|
1 pnt |
valkoista parsaa
|
0,5 dl |
Keiju rypsiöljyä tai Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
suolaa
|
Sitruuna-pecorinokastike |
|
2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 rkl |
valkoviinietikkaa
|
1 1/2 tl |
suolaa
|
1 tl |
sokeria
|
50 g |
pecorino-juustoa
|
tuoretta timjamia
|
Valmistusohje
- Huuhtele parsat ja leikkaa kova kantaosa pois, vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria.
- Sivele parsat Keiju öljyllä.
- Grillaa parsoja koosta riippuen noin 3–5 minuuttia välillä kääntäen ja mausta parsat ripauksella suolaa.
- Sekoita Keiju sitruuna-basilika yrttiöljy, valkoviinietikka, suola ja sokeri.
- Raasta pecorino karkeaksi raasteeksi tai lastuksi ja lisää joukkoon.
- Viimeistele grillatut parsat sitruuna-pecorinokastikkeella ja tuoreella timjamilla.