Grillattu caesarsalaatti

30 min
4

Arvostele resepti

Grillattu caesarsalaatti

Grillatun caesarsalaatin kastikkeessa on paahteista makua Keijun Grilli & Marinadi -öljystä. Grillisalaattimme tuo uuden ulottuvuuden klassiseen caesarsalaattiin, jonka herkullinen kastike kruunaa kokonaisuuden. Paahda salaatille lisukkeeksi pinjansiemeniä ja hyvää maalaisleipää. Salaatti sopii mainiosti kesäisiin grilli-iltoihin ja tarjoaa raikkaan vaihtoehdon perinteisille grilliruoille. Ceasarsalaatin kastike antaa salaatille sen ikonisen maun, ja grillattu roomansalaatti tuo annokseen mielenkiintoisen twistin. Resepti on pähkinätön ja soijaton.

Caesarkastike

2
keltuaista
2 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0,5 prk
anjovisfileitä
1 rkl
sitruunamehua
100 g
parmesanraastetta
0.5 tl
suolaa

Caesarsalaatti

2
roomansalaattia
Keijun Grilli & Marinadi -öljyä
50 g
parmesaania
0,5 dl
pinjansiemeniä
maalaisleipää

Valmistusohje

  1. Valmista caesarkastike.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  3. Laita keltuaiset kulhoon ja riko rakenne sauvasekoittimella.
  4. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Lisää anjovisfileet sekä sitruunamehu ja soseuta tasaiseksi.
  6. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla.
  7. Valmista salaatti.
  8. Halkaise roomansalaatit ja sivele salaatteihin kauttaaltaan öljyä.
  9. Grillaa salaatit kevyesti grillissä ja lisää hieman jäähtyneisiin salaatteihin caesarkastike.
  10. Lisää salaatin päälle parmesaanilastuja ja paahdettuja pinjansiemeniä.
  11. Nauti caesarsalaatin kanssa paahdettua rapeaa maalaisleipää.