Keiju Grilli & Marinadi -öljy on kausituote ja saatavilla vain rajoitetusti. Keiju Grilli & Marinadi –öljy on valkosipulilla, timjamilla ja…
Lue lisää
Grillattu caesarsalaatti
30 min
4
Grillatun caesarsalaatin kastikkeessa on paahteista makua Keijun Grilli & Marinadi -öljystä. Grillisalaattimme tuo uuden ulottuvuuden klassiseen caesarsalaattiin, jonka herkullinen kastike kruunaa kokonaisuuden. Paahda salaatille lisukkeeksi pinjansiemeniä ja hyvää maalaisleipää. Salaatti sopii mainiosti kesäisiin grilli-iltoihin ja tarjoaa raikkaan vaihtoehdon perinteisille grilliruoille. Ceasarsalaatin kastike antaa salaatille sen ikonisen maun, ja grillattu roomansalaatti tuo annokseen mielenkiintoisen twistin. Resepti on pähkinätön ja soijaton.
Caesarkastike |
|
2 |
keltuaista
|
2 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 prk |
anjovisfileitä
|
1 rkl |
sitruunamehua
|
100 g |
parmesanraastetta
|
0.5 tl |
suolaa
|
Caesarsalaatti |
|
2 |
roomansalaattia
|
Keijun Grilli & Marinadi -öljyä
|
|
50 g |
parmesaania
|
0,5 dl |
pinjansiemeniä
|
maalaisleipää
|
Valmistusohje
- Valmista caesarkastike.
- Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
- Laita keltuaiset kulhoon ja riko rakenne sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Lisää anjovisfileet sekä sitruunamehu ja soseuta tasaiseksi.
- Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla.
- Valmista salaatti.
- Halkaise roomansalaatit ja sivele salaatteihin kauttaaltaan öljyä.
- Grillaa salaatit kevyesti grillissä ja lisää hieman jäähtyneisiin salaatteihin caesarkastike.
- Lisää salaatin päälle parmesaanilastuja ja paahdettuja pinjansiemeniä.
- Nauti caesarsalaatin kanssa paahdettua rapeaa maalaisleipää.