Halloumiranskalaiset ja paprikamajoneesi

Arvostele resepti

Halloumiranskalaiset ja paprikamajoneesi

Paprikamajoneesi

1,5 dl
Keiju rypsiöljyä
3
keltuaista
0,5 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua mustapippuria
1 rkl
kurkkusalaattia
1 tl
currya
1 tl
paprikaa
1 tl
dijonsinappia
1/2 tl
valkoviinietikkaa

Halloumiranskalaiset

2 rkl
Keiju rypsiöljyä
250 g
halloumi-juustoa
1,5 dl
panko-korppujauhoa

Valmistusohje

Paprikamajoneesi

Erottele huoneenlämpöiset keltuaiset valkuaisista vatkaimelle sopivaan kulhoon. Lisää huoneenlämpöistä Keiju rypsiöljyä ohuena nauhana keltuaisiin, samalla kun sekoitat vatkaimella (nopealla teholla). Lisää öljyä niin kauan, että majoneesin paksuus on mieluisaa. Lisää loput aineet ja sekoita ne vatkaimella tasaiseksi massaksi.

Halloumiranskalaiset

Leikkaa halloumi-juusto pitkulaisiksi ranskalaisten mallisiksi palasiksi. Mittaa rypsiöljy ja panko-korppujauho omille lautasilleen. Dippaa halloumi-tangot ensin öljylautasella ja sen jälkeen painele panko-korppujauho kiinni tikkuun. Lämmitä tikut uunissa 200 asteessa 7 min/puoli tai grillaa ne kuumassa grillissä kullankeltaisiksi.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta