Halloween-haamupizza

2 kpl

Arvostele resepti

Halloween-haamupizza

Raaka-aineet:

2,5 dl
vettä
5 dl
00-vehnäjauhoja
11 g
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
3 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä

Täytteet:

5 rkl
tomaattikastiketta
2 pkt
mozzarellaa (kiinteää)
1
musta oliivi
1 ruukku
basilikaa
1 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä

Valmistusohje

  1. Valmista pizzataikina. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja ja sekoita nämä veden joukkoon.
  2. Mausta suolalla ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa käsin noin viiden minuutin ajan.
  3. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vähintään puoli tuntia.
  4. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  5. Jaa taikina kahtia ja muotoile käsin kaksi pizzapohjaa.
  6. Levitä pohjien päälle tomaattikastiketta ja paista pizzat yksitellen uunissa noin 10 minuuttia.
  7. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja muotoile siivut veitsellä haamun muotoiseksi. Voit ensin tehdä mallin leikkaamalla leivinpaperista haamun. Kannattaa valita melko kiinteää mozzarellaa, jota sitä pystyy muotoilemaan.
  8. Leikkaa mustasta oliivista haamuille silmät ja suut ja painele ne kiinni mozzarellaan.
  9. Lisää mozzarellaviipaleet kuumien pizzojen päälle ja paista vielä 3-4 minuuttia, kunnes juusto hieman sulaa.
  10. Valmista basilika-yrttiöljy sekoittamalla vajaa ruukku basilikaa ja 1 dl öljyä sauvasekoittimella.
  11. Lisää pizzojen päälle basilika-yrttiöljyä ja muutama tuore basilikan lehti.