Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Halloween-haamupizza
2 kpl
Raaka-aineet: |
|
2,5 dl |
vettä
|
5 dl |
00-vehnäjauhoja
|
11 g |
kuivahiivaa
|
1 tl |
suolaa
|
3 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
Täytteet: |
|
5 rkl |
tomaattikastiketta
|
2 pkt |
mozzarellaa (kiinteää)
|
1 |
musta oliivi
|
1 ruukku |
basilikaa
|
1 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
Valmistusohje
- Valmista pizzataikina. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja ja sekoita nämä veden joukkoon.
- Mausta suolalla ja vaivaa loput jauhot taikinaan. Lisää öljy ja vaivaa taikinaa käsin noin viiden minuutin ajan.
- Peitä taikina liinalla ja anna kohota vähintään puoli tuntia.
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Jaa taikina kahtia ja muotoile käsin kaksi pizzapohjaa.
- Levitä pohjien päälle tomaattikastiketta ja paista pizzat yksitellen uunissa noin 10 minuuttia.
- Leikkaa mozzarella siivuiksi ja muotoile siivut veitsellä haamun muotoiseksi. Voit ensin tehdä mallin leikkaamalla leivinpaperista haamun. Kannattaa valita melko kiinteää mozzarellaa, jota sitä pystyy muotoilemaan.
- Leikkaa mustasta oliivista haamuille silmät ja suut ja painele ne kiinni mozzarellaan.
- Lisää mozzarellaviipaleet kuumien pizzojen päälle ja paista vielä 3-4 minuuttia, kunnes juusto hieman sulaa.
- Valmista basilika-yrttiöljy sekoittamalla vajaa ruukku basilikaa ja 1 dl öljyä sauvasekoittimella.
- Lisää pizzojen päälle basilika-yrttiöljyä ja muutama tuore basilikan lehti.