Keiju Normaalisuolainen on maukas levite joka sisältää 60 % rasvaa. Tuote valmistetaan luonnon omasta rypsiöljystä, ja se sisältää runsaasti meille…
Lue lisää
Halloween munkit
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti. Reseptin toteuttaja on Viivi Valokainen.
Mikä olisikaan hurjempi ja näyttävämpi herkku Halloween-juhliin, kuin teemaan sopivat munkit! Nämä leivonnaiset maistuvat kaiken ikäisille ja ovat perinteinen herkku, nyt pienellä twistillä! Munkkiresepti on helppo ja nopea. Se sujuu ensikertalaiselta tai sellaiselta, joka ei tituleeraa itseään kotileipuriksi. Koristelu viimeistelee makunautinnon, jolloin ne myös viihdyttävät ulkonäöllään maistajaansa! Munkkien paistoon sopii erinomaisesti Keiju rypsiöljy, joka antaa niihin kauniin värin ja maukkaan maun!
Taikina |
|
1/2 l |
kädenlämpöistä vettä
|
50 g |
hiivaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 dl |
sokeria
|
100 g |
sulatettua Keiju margariinia
|
13-14 dl |
vehnäjauhoja
|
Paistamiseen |
|
Keiju rypsiöljyä
|
|
Koristeluun |
|
Sokerisia syötäviä silmiä
|
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja sulatettu margariini.
- Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, vähän kerrallaan. Taikina on valmis, kun se irtoaa astian reunoista ja käsistä. Anna kohota n. 30 minuuttia.
- Jauhota leivonta-alusta. Leivo palat pyöreiksi palloiksi, tee sormella reikä keskelle ja muotoile! Anna kohota vielä hetki ennen paistamista.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Tätä hommaa helpottaa esim. digitaalinen paistomittari. Paista munkit n. 170-180 asteisessa öljyssä kauniin ruskeiksi, käännä välillä. Valuta munkeista liika rasva pois reikäkauhalla ja anna hetki jäähtyä lautasella talouspaperin päällä.
Kuorrute
- Sulata valko- ja maitosuklaa kulhoon. Dippaa jäähtyneet munkit suklaaseen! Koristele esimerkiksi. nonparelleilla ja syötävillä koristesilmillä. Tyyli on vapaa, mitä överimpi sen parempi!