Helppo pataleipä

noin 9 t
1 leipä

Arvostele resepti

Helppo ja herkullinen pataleipä valmiina tarjoiltavaksi

Ainekset

3,5 dl
sämpyläjauhoja
3,5 dl
vehnäjauhoja
4 dl
vettä
25 g
hiivaa (1/2 palaa)
1,5 tl
suolaa
1/2 dl
pellavarouhetta
100 g
Keiju Kaura -levitettä

Valmistusohje

• Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on sulanut. Lisää suola, pellavarouhe ja jauhot, sekoita taikina tasaiseksi. Sulata Keiju Kaura ja lisää taikinaan, sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.

• Jauhota leivinpöytä ja kumoa taikina pöydälle. Ota käsiin hiukan jauhoja ja muotoile taikina palloksi, älä vaivaa.

• Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pane uuninkestävä pata kylmään uuniin. Ota kuuma pata uunista kun uunin lämpötila on 225 asteessa ja voitele pata Keiju Kauralla. Nosta taikina pataan ja peitä kannella tai foliolla. Paista uunin alatasolla n. 30 min. Ota kansi pois ja paista leipää vielä 15 – 20 min.

• Jäähdytä leipä ritilällä liinalla peitettynä.