Herkkusieni-kanapata

1 h 15 min
4

Arvostele resepti

Herkkusieni-kanapata

Herkkusieni-kanapata on lohturuokaa parhaimmillaan, ja se hurmaa pehmeillä ja maukkailla aromeillaan. Nauti kanapata Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvisrasvalevitteellä maustetun kuohkean perunamuusin kanssa. Padan lisukkeena toimivat hyvin myös keitetyt tai paahdetut perunat tai aromikas riisi. Herkkusienien sijaan voit käyttää padassa myös metsäsieniä, jotka tuovat siihen syvyyttä ja metsän makuja.

Aineosat

450 g
nahatonta maalaiskanan paistileikettä
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Keiju rypsiöljyä
200 g
herkkusieniä viipaloituna
1
sipuli hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
5 dl
kanalientä
4 dl
laktoositonta kuohukermaa
0,5 tl
cayannepippuria
1,5 tl
rouhittua mustapippuria
1,5 tl
suolaa
1
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
0,5 ruukku
ruohosipulia tai lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl
Keiju Merisuola -levitettä

Perunamuusi

500 g
jauhoista perunaa kuorittuna
4 rkl
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvisrasvalevitettä
2 dl
laktoositonta maitojuomaa
1,5 tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa paistileikkeet 2–3 osaan ja pyörittele palat vehnäjauhoissa. Kuumenna rypsiöljy kasarissa ja paista paistileikkeet kullanruskeiksi.
  2. Nosta leikkeet pois pannulta ja lisää pannulle herkkusienet sekä sipulit. Jos pannu on liian kuiva lisää rypsiöljyä. Kuullota sieniä ja sipuleita noin 3 minuutin ajan. Lisää pannulle kanaliemi sekä kerma ja keitä noin 5 minuutin ajan. Lisää joukkoon paistileikkeet. Keitä pataa miedosti poreillen noin 15 minuutin ajan.
  3. Valmista perunamuusi. Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä ja valuta. Lisää perunoiden joukkoon loput aineet ja survo muusiksi perunasurvimella tai sekoita sähkövatkaimella.
  4. Viimeistele valmis kanapata mausteilla, sitruunamehulla ja -kuorella, levitteellä sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoile perunamuusin kanssa.