Herkulliset churrot valmistuvat nopeasti
Espanjasta tutut churrot nautitaan siellä usein aamupalaksi. Meille ne ovat sopivaa välipalaherkkua tai vaikka osa juhlatarjoilua. Kokeile ja ihastu!
Churrot |
|
3 dl |
vettä
|
1 dl |
sokeria
|
1/2 tl |
suolaa
|
4 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
3 dl |
vehnäjauhoja
|
Paistamiseen |
|
5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1-2 dl |
sokeria
|
1-2 tl |
kanelia
|
Suklaakastike |
|
2 dl |
kermaa
|
200 g |
tummaa suklaata
|
Valmistusohje
Laita vesi, sokeri, suola ja rypsiöljy kasariin ja kiehauta.
Lisää vehnäjauhot sekoittaen.
Laita taikina pursotinpussiin.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja varaa viereen kansi.
Paista koenokare kattilassa.
Pursota taikinaa kuumaan öljyyn tangoiksi.
Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle.
Kääntele churrot sokeri-kaneliseoksessa.
Valmista seuraksi kastike.
Kaada kerma kasariin ja paloittele joukkoon tumma suklaa. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Laita suklaakastike pieneen kippoon ja dippaile churroja kastikkeeseen.
HUOM!
Churrot valmistuvat paljon nopeammin, kuin esimerkiksi munkit, joissa käytetään pullataikinan reseptiä. Churrotaikinassa ei käytetä esim. lainkaan hiiva. Churroista on helppo innostua, kun huomaa, miten helppoja ne lopulta ovat valmistaa.
<!–
–>