Sitruuna & basilika yrttiöljy on valmistettu rypsiöljystä ja maustettu pirteällä sitruunalla ja basilikalla. Pakkauskoko 250 ml. Salaatinkastikkeeksi, kalan tai erilaisten…
Lue lisää
Herne-avokadotoastit
30 min
4
Avokadoista ja herneistä sekoitettu tahna sopii hyvin niin leipien täytteeksi kuin pastan kastikkeeksikin. Levitä tahnaa maalaisleiville ja viimeistele halutessasi ilmakuivatulla kinkulla ja kirsikkatomaateilla.
Avokado-hernetahna |
|
200 g |
pakasteherneitä sulatettuna
|
2 |
avokadoa
|
0,5 |
sitruunan mehu ja raastettu kuori
|
10 |
mintun lehteä hienonnettuna
|
3 rkl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
1 |
suolaa
|
8 viipaletta |
maalaisleipää paahdettuna
|
200 g |
laktoositonta feta- tai salaattijuustoa
|
10 |
mintun lehteä koristeluun
|
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä viimeistelyyn
|
Valmistusohje
- Laita kaikki avokado-hernetahnan ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Tahna saa jäädä hieman karkeaksi. Voit myös soseuttaa tahnan tehosekoittimessa.
- Paahda maalaisleivät. Levitä päälle avokado-hernetahnaa ja murusta päälle fetajuustoa. Koristele leivät mintun lehdillä. Voit viimeistellä herne-avokadotoastit yrttiöljyllä.