Herne-purjopasta

4

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Herne-purjopasta

Pastakastike

1 pussi
kotimaisia herneitä
1
salottisipuli
1/2
purjo
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
Keiju Merisuola -levitettä kuullottamiseen
Kourallinen basilikaa
Loraus Keiju-yrttiöljyä, maku tomaatti, valkosipuli ja basilika
2 dl
creme fraiche
mustapippuria
suolaa
Ripaus kuivattua chiliä tai pala tuoretta chiliä
Päälle raastettua parmesaania, tuoretta basilikaa ja sitruunanmehua.

Valmistusohje

TEE NÄIN:

1.Silppua sipuli, purjo ja valkosipulit, kuullota ne pannulla Keiju Merisuola -levitteen kanssa.
2.Kiehauta herneet kattilassa ja kaada vesi pois.
3.Keitä pasta valmiiksi.
4.Kaada sipulit pannulta ja herneet kattilasta blenderiin. Lisää joukkoon mausteet, tuore basilika, loraus yrttiöljyä ja creme fraiche. Aja pastakastike blenderillä tasaiseksi.
5.Sekoita pasta ja vihreä pastakastike keskenään. Raasta päälle parmesaania, silppua tuoretta basilikaa ja purista vähän sitruunamehua.