Keiju Makuisa on Suomessa valmistettu maukas palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen tuote maistuu joko sellaisenaan leivän päällä tai yhdessä muiden leivänpäällisten…
Lue lisää
Hollantilainen pannukakku
35 min
6
Hollantilainen pannukakku on kuohkea ja reunoiltaan rapea. Sen valmistuksessa on tärkeää, että raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä ja että taikinaa soseutetaan vähintään muutaman minuutin ajan. Näin lopputuloksesta tulee varmasti kuohkea.
Aineosat |
|
1,75 dl |
vehnäjauhoja
|
3 |
kananmunaa huoneenlämpöisenä
|
1,5 dl |
maitoa huoneenlämpöisenä
|
1 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
0,5 tl |
suolaa
|
3 rkl |
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
2 rkl |
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia valurautapannun voiteluun
|
Tarjoiluun |
|
hilloa
|
|
marjoja
|
|
kermavaahtoa
|
Valmistusohje
Soseuta kaikki pannukakun aineet tehosekoittimessa. Kuumenna valurautapannu (halkaisija noin 24 cm) 220-asteisessa uunissa kuumaksi (noin 5–10 min). Lisää pannulle 2 rkl margariinia ja pyörittele se pannulla kauttaaltaan. Kaada huoneenlämpöinen taikina pannuun ja kypsennä 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Tarjoile hollantilainen pannukakku hillon, marjojen ja kermavaahdon kanssa.