Hollantilainen pannukakku

35 min
6

Arvostele resepti

Hollantilainen pannukakku

Hollantilainen pannukakku on kuohkea ja reunoiltaan rapea. Sen valmistuksessa on tärkeää, että raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä ja että taikinaa soseutetaan vähintään muutaman minuutin ajan. Näin lopputuloksesta tulee varmasti kuohkea.

Aineosat

1,75 dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa huoneenlämpöisenä
1,5 dl
maitoa huoneenlämpöisenä
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
0,5 tl
suolaa
3 rkl
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia sulatettuna
2 rkl
Keiju Makuisa -rypsiöljymargariinia valurautapannun voiteluun

Tarjoiluun

hilloa
marjoja
kermavaahtoa

Valmistusohje

Soseuta kaikki pannukakun aineet tehosekoittimessa. Kuumenna valurautapannu (halkaisija noin 24 cm) 220-asteisessa uunissa kuumaksi (noin 5–10 min). Lisää pannulle 2 rkl margariinia ja pyörittele se pannulla kauttaaltaan. Kaada huoneenlämpöinen taikina pannuun ja kypsennä 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Tarjoile hollantilainen pannukakku hillon, marjojen ja kermavaahdon kanssa.