Hummus

15 min
4

Arvostele resepti

Hummus

Monikäyttöinen hummus saa uutta potkua Keijun tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljystä. Voit käyttää sitä vaikka leivän päällä, kasvisten dippaamiseen tai pitojen täytteenä.

Ainekset:

4 rkl
sitruunanmehua
4 rkl
tahinia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1 tl
juustokuminaa
suolaa
250 g
kypsiä kikherneitä
(2-3 rkl vettä)

Za’atar-mausteseos

½ tl
sumakkia
½ tl
mustia seesaminsiemeniä
½ tl
valkoisia seesaminsiemeniä
½ tl
kuivattua oreganoa
½ tl
kuivattua timjamia
½ tl
suolaa

Valmistusohje

Sekoita sitruunamehu ja tahini tehosekoittimessa. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, öljy, juustokumina sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää valutetut kikherneet ja sekoita kunnes hummus on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä, jos et saa hummuksesta tasaista. Sekoita Za’atar-mausteseoksen aineet. Siirrä hummus kulhoon, tee lusikalla keskelle syvennys, ripottele reunoille za’atar-mausteseosta ja lorauta syvennykseen yrttiöljyä.