Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Hummus
15 min
4
Monikäyttöinen hummus saa uutta potkua Keijun tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljystä. Voit käyttää sitä vaikka leivän päällä, kasvisten dippaamiseen tai pitojen täytteenä.
Ainekset: |
|
4 rkl |
sitruunanmehua
|
4 rkl |
tahinia
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
2 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
juustokuminaa
|
suolaa
|
|
250 g |
kypsiä kikherneitä
|
(2-3 rkl vettä)
|
|
Za’atar-mausteseos |
|
½ tl |
sumakkia
|
½ tl |
mustia seesaminsiemeniä
|
½ tl |
valkoisia seesaminsiemeniä
|
½ tl |
kuivattua oreganoa
|
½ tl |
kuivattua timjamia
|
½ tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Sekoita sitruunamehu ja tahini tehosekoittimessa. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, öljy, juustokumina sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää valutetut kikherneet ja sekoita kunnes hummus on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä, jos et saa hummuksesta tasaista. Sekoita Za’atar-mausteseoksen aineet. Siirrä hummus kulhoon, tee lusikalla keskelle syvennys, ripottele reunoille za’atar-mausteseosta ja lorauta syvennykseen yrttiöljyä.