Inkivääricookiet
12 kpl
Raaka-aineet |
|
200 g |
Leivontamargariinia
|
4 dl |
sokeria
|
2 |
kananmunaa
|
2 tl |
suolaa
|
7 dl |
vehnäjauhoja
|
2,5 tl |
leivinjauhetta
|
1 tl |
kanelia
|
1 tl |
kardemummaa
|
1 dl |
maitoa
|
1 dl |
raastettua inkivääriä
|
Valmistusohje
Inkivääricookiet sopivat erityisesti aikuisempaan makuun. Näihin cookieihin käytetään tuoretta inkivääriä, jota raastetaan noin yhden desilitran verran. Kaneli ja kardemumma tuovat cookieihin mahtavan tuoksun. Nauti inkivääricookieita vaikkapa kahvin kera.
Vaahdota keskenään sulatettu leivontamargariini ja sokeri.
Lisää vaahtoon kananmunat ja suola, vatkaa kuohkeaksi.
Lisää vaahtoon vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja kaneli. Sekoita.
Lisää taikinaan lopuksi maito ja raastettu inkivääri. Sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle isohkoja taikinanokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista cookieita 170 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuutin ajan. Varo ylipaistamista, cookieiden tulee jäädä hieman pehmeiksi.