Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Italialainen possupata
40 min
4
Italialainen possupata on herkullinen ruoka niin arkeen kuin juhlaan. Tässä helpossa pataruokareseptissä käytetään lihana possun sisäfilettä, mutta sisäfileen voi hyvin korvata esimerkiksi possun niskalla. Silloin tosin ruokaa pitää kypsentää noin tunnin verran pidempään, jotta liha mureutuu pehmeäksi. Tuoreen rosmariinin ja salvian voit korvata myös kuivatuilla yrteillä, ja possupataan sopii lorauttaa myös punaviiniä muutaman desilitran verran tuomaan täyteläistä makua.
Aineosat |
|
1 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
500 g |
possun sisäfileetä paloiteltuna
|
1,5 tl |
suolaa
|
1 tl |
mustapippurirouhetta
|
2 rkl |
tomaattipyreetä
|
3 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
2 |
pientä suippopaprikaa paloiteltuna
|
20 |
tuoretta salvian lehteä
|
20 |
tuoretta rosmariinin lehteä
|
1 prk |
(400 g) tomaattimurskaa
|
1 prk |
(400 g) paseerattua tomaattia
|
3–4 dl |
lihalientä
|
1 rkl |
fariinisokeria
|
riisiä tai pastaa tarjoiluun
|
Valmistusohje
- Kuumenna yrttiöljy kasarissa. Mausta possufileen palat suolalla sekä pippurilla ja paista pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Lisää pannulle tomaattipyree, valkosipuli, sipuli sekä paprika ja kuullota noin 2 minuutin ajan.
- Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita huolellisesti. Anna hautua kannen alla keskikovalla lämmöllä noin 30 minuutin ajan.
- Tarkasta padan liemen maku ja lisää halutessasi joukkoon suolaa, pippuria, sokeria tai yrttiöljyä. Tarjoile valmis italialainen possupata riisin tai pastan kanssa.