Italialainen possupata

40 min
4

Arvostele resepti

Italialainen possupata

Italialainen possupata on herkullinen ruoka niin arkeen kuin juhlaan. Tässä helpossa pataruokareseptissä käytetään lihana possun sisäfilettä, mutta sisäfileen voi hyvin korvata esimerkiksi possun niskalla. Silloin tosin ruokaa pitää kypsentää noin tunnin verran pidempään, jotta liha mureutuu pehmeäksi. Tuoreen rosmariinin ja salvian voit korvata myös kuivatuilla yrteillä, ja possupataan sopii lorauttaa myös punaviiniä muutaman desilitran verran tuomaan täyteläistä makua.

Aineosat

1 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
500 g
possun sisäfileetä paloiteltuna
1,5 tl
suolaa
1 tl
mustapippurirouhetta
2 rkl
tomaattipyreetä
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
sipuli hienonnettuna
2
pientä suippopaprikaa paloiteltuna
20
tuoretta salvian lehteä
20
tuoretta rosmariinin lehteä
1 prk
(400 g) tomaattimurskaa
1 prk
(400 g) paseerattua tomaattia
3–4 dl
lihalientä
1 rkl
fariinisokeria
riisiä tai pastaa tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Kuumenna yrttiöljy kasarissa. Mausta possufileen palat suolalla sekä pippurilla ja paista pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
  2. Lisää pannulle tomaattipyree, valkosipuli, sipuli sekä paprika ja kuullota noin 2 minuutin ajan.
  3. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita huolellisesti. Anna hautua kannen alla keskikovalla lämmöllä noin 30 minuutin ajan.
  4. Tarkasta padan liemen maku ja lisää halutessasi joukkoon suolaa, pippuria, sokeria tai yrttiöljyä. Tarjoile valmis italialainen possupata riisin tai pastan kanssa.