Itämainen salaatti

6

Arvostele resepti

Trendikäs itämainen salaatti koristeltuna paahdetuilla pähkinöillä ja siemenillä

Itämainen salaatti on trendikäs tarjottava milloin tahansa. Erityisesti se sopii juhlapöytään, jossa on useita laatuja erilaista tarjottavaa. Kokeile ja ihastu!

Raaka-aineet

kiehuvaa vettä
100 g
riisivermiselliä
1 ½ dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1
porkkana
1
ruukku minttua
½-1
punainen mieto chilipaprika
2-3
kevätsipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
1
limen mehu
2-3 rkl
kalakastiketta

Lisäksi

1 dl
paahdettuja pähkinöitä ja/tai siemeniä (suolattuja tai suolattomia)

Valmistusohje

Kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimessä.

Laita riisivermiselli kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle. Anna kypsyä 2-3 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Valuta jäähtyneen riisivermisellin joukkoon valkosipulinen yrttiöljy.

Kuori porkkana ja leikkaa se mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi.

Hienonna minttu, punainen chilipaprika, kevätsipulinvarret ja kuorittu valkosipulinkynsi. Yhdistä ainekset. Purista joukkoon limen mehu ja mausta vielä kalakastikkeella.

Sekoita ja tarkista maku.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta