Jannen Keijusämpylät

12 kpl

Arvostele resepti

Yhteistyöresepti
Jannen Keijusämpylät

Ainekset:

4 dl
vettä
1
kuivahiivapussi
1 rkl
sokeria tai hunajaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kuivattua timjamia
1,5 dl
valitsemaasi juustoraastetta (esim. mozzarella)
Keiju Merisuola -levitettä

Valmistusohje

1. Aloita lämmittämällä vesi 42-asteiseksi. Lisää veteen kuivahiiva ja sokeri tai hunaja. Sekoita seos ja anna sen olla huoneenlämmössä noin 10 minuutin ajan, kunnes seos kuohahtaa.

2. Aloita lisäämään vehnäjauhoja noin parin desin erissä ja kun olet lisännyt jauhoista noin puolet, sekoita mukaan timjami, juustoraaste sekä noin 25 g Keiju Merisuolaa.

3. Sekoita taikinaan loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa huolellisesti muutaman minuutin ajan. Taikinan tulee irrota kulhon seinämistä, mutta se saa jäädä kimmoisaksi.

4. Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja jätä se kohoamaan lämpimään paikkaan noin 45 minuutin ajaksi.

5. Kun taikina on kohonnut, kumoa se jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä osat pötköiksi ja jaa sen jälkeen molemmat kuuteen osaan. Valmiita sämpylöitä tulee tällä reseptillä 12 kappaletta. Pyöritä sämpylät pyöreiksi joko käsissä tai pöytää vasten.

6. Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja jätä kohoamaan vielä 15 minuutiksi. Voitele sämpylät sulatetulla Keiju Merisuolalla ja paista ne sen jälkeen 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Eri uuneissa on eroja, joten tarkkaile sämpylöitä. Ne ovat valmiita, kun pinta on saanut väriä ja sämpylät ovat kohonneet.

7. Tarjoile Keiju Merisuola-levitteen kanssa ja keitä kaveriksi vaikka kupillinen teetä!