Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Jättikatkarapusalaatti
20 min
4
Yhteistyöresepti
Tämä resepti on yhteistyöresepti. Reseptin toteuttaja on Peggy Thomas.
Ainekset: |
|
400 g |
sulatettuja syöntivalmiita jättikatkarapuja
|
3 rkl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
1 tl |
savupaprikaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
mustapippuria myllystä
|
0,5 |
kurkku
|
250 g |
kirsikkatomaattia
|
2 |
kevätsipulia varsineen
|
2 rkl |
hienonnettua basilikaa
|
50 g |
rucolaa / versoja
|
1 rkl |
Keiju sitruuna rypsiöljysprayta
|
*Koristele halutessasi miedolla punaisella chilillä
|
Valmistusohje
Sulata jättikatkaravut jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kurkku, tomaatit, salaatti, kevätsipuli ja basilika.
Leikkaa kurkku pienemmiksi paloiksi. Puolita tomaatit, hienonna kevätsipuli ja basilika. Siirrä raaka-aineet kulhoon ja nostele rucola sekaan.
Kuumenna pannu, lisää pannulla Keiju yrttiöljy ja mausteet. Sekoita seosta hetki, lisää ravut joukkoon ja kuumenna nopeasti.
Lusikoi ravut ja liemi salaatin päälle. Suihkaise lopuksi Keiju sitruuna rypsiöljysprayta salaatille ja tarjoile esim. paahdetun rapean leivän kanssa.