Jouluinen suklaamousse

Arvostele resepti

Jouluinen suklaamousse

Jouluinen suklaamousse on herkullinen lopetus joulun aterialle, ja tuo joulupöytään ainutlaatuista makua. Tumman suklaan, kanelin ja maapähkinöiden täyteläiset maut, ja karpaloiden kirpeys luovat joulun tunnelmaa ja täydentävät aterian. Suklaamousse valmistuu nopeasti, ja sen voi tarjoilla kauniisti lasista tai jälkiruokakulhosta. Koristele annokset pähkinöillä, karpaloilla ja kanelitangolla. Tämä samettinen mousse ei ainoastaan vie kieltä mennessään, vaan se toimii myös upeana täytteenä joulun täytekakuille. Yksinkertaiset ainekset ja nopea valmistus tekevät siitä loistavan vaihtoehdon niin joulun jälkiruoaksi kuin arjen herkutteluun.

Suklaamousse

2
munanvalkuaista
200 g
tummaa suklaata
0,5 dl
maapähkinöitä jauhettuna
0,75 dl
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
2 dl
vispikermaa tai kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
0,5 tl
kanelia

Valmistusohje

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  2. Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
  3. Paloittele tumma suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  4. Sekoita lusikalla joukkoon munankeltuaiset ja sitten rypsiöljy.
  5. Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja mausta vaniljasokerilla ja kanelilla.
  6. Sekoita kermavaahdon joukkoon suklaaseos, jauhetut maapähkinät ja lopuksi valkuaisvaahto. Kääntele tasaiseksi ja tarkista maku.
  7. Pursota seos juomalaseihin tai jälkiruokakulhoihin. Nosta kulhot jääkaappiin ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  8. Koristele annos karpaloilla, pähkinöillä ja kanelitangoilla.
  9. Jaa mousse ruokailijoille jääkaappikylmänä.